Nieuws


Juni 2012

 

Ondersteundende begeleiding
Door het werken met levensverhalen in de zorg is de wens ontstaan om niet alleen over de zorg te schrijven, maar ook in de zorg te gaan werken. Ik ben daarom gestart met het bieden van ondersteunende begeleiding, bijvoorbeeld vanuit een PGB. Ik begeleid inmiddels twee cliënten en word daar erg blij van!

Februari 2012

 

Folder 'Levensverhalen in de zorg'
Ik heb een folder gemaakt over mijn levensverhalen voor de zorg, met het boek 'De liefde niet vergeten' als inspirerend voorbeeld (zie januari 2012). De folder is hier te downloaden. Wilt u een mooie geprinte versie? Stuur me dan even een berichtje met uw adresgegevens.

Januari 2012

 

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten nam 'De liefde niet vergeten' in ontvangst
Op 20 januari nam staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten het eerste exemplaar van ‘De liefde niet vergeten’ in ontvangst. Hierin vertellen partners van bewoners van verpleeghuis Westhoff in Rijswijk openhartig over de liefde van hun leven en de impact van dementie. Het was een bijzondere ontmoeting. De staatssecretaris was geraakt door het boek: “De openheid van de partners getuigt van heldenmoed." Het boek is verkrijgbaar via uitgeverij de Nieuwe Haagsche 

December 2011

 

Cursusweek 'Parels uit je levensverhaal' voor mensen met reuma
In december gaf ik de cursus 'De parels uit je levensverhaal' voor mensen met reuma. In vijf ochtenden gingen we al schrijvend en via creatieve opdrachten opzoek naar dat van waarde is in ons leven. Mooie ontdekking was dat juist het schuren van het zand (dat wat moeilijk was geweest) de mooiste parels had opgeleverd.
 

Oktober 2011

Daarom zeggen wij 'Ja' tegen elkaar
In de zomer kreeg ik een erg leuke aanvraag: of ik een aanstaand bruidspaar wilde helpen verwoorden waarom ze ‘Ja’ tegen elkaar gingen zeggen. Het werd een emotioneel en intiem gesprek, want dat deze twee mensen gingen trouwen, was helemaal niet vanzelfsprekend. De korte tekst die ik voor hen schreef, hebben ze gebruikt tijdens hun trouwceremonie.

Workshop ‘Ken je mij al?’
Voor een groot woonzorgcentrum verzorgde ik in oktober een workshop voor het management en middenkader, rond hun eigen levensverhalen. Een mooie uitdaging om tijdens hun lange beleidsdag de focus te mogen verleggen van ‘wat doen we?’ naar ‘wie zijn we?’. Een inspirerende en verbindende bijeenkomst, alsus de directeur.

Boek 'De liefde niet vergeten' gepresenteerd aan de deelnemers
Eind augustus ontvingen de deelnemers van 'De liefde niet vergeten' hun boek. Prachtig om te zien hoeveel dat met ze deed. Omdat er veel belangstelling van buitenaf is, komt er ook een publieke uitgave. Superfijn dat alle deelnemers toestemming gaven om hun verhaal op te nemen in deze publieksversie.

Juni 2011

 

Project voor verpleeghuis Westhoff in Rijswijk in volle gang
De afgelopen maanden ben ik druk geweest met de relatieprotretten van cliënten van verpleeghuis Westhoff in Rijswijk. Zes partners spraken openhartig over hun relatie met hun nu dementerende echtgenoot of echtgenote. Daarnaast ben ik met elk koppel op fotoreportage geweest. Een bijzonder en intensief project. Judith Keessen maakte de foto's van al deze prachtige mensen. Ze zijn indrukwekkend geworden. Eind augustus gaan we het boek presenteren aan de deelnemers. Later dit jaar hopen we (een selectie van) het boek breder uit te rollen.

Nieuwe aanvragen
Blij ben ik ook met een aantal nieuwe aanvragen. Zo ga ik in december voor mensen met reuma de cursus 'De parels uit je levensverhaal' verzorgen. Daarnaast zorgde het artikel in Libelle (zie hieronder) voor een paar mooie aanvragen voor het laten optekenen van levensverhalen.

Maart 2011

 

Workshop 'Levensverhaal schrijven' in bibliotheek Nieuwegein
Dinsdag 22 maart verzorgde ik in het kader van de boekenweek een workshop 'Levensverhaal schrijven' in de bibliotheek in Nieuwegein. Er waren zo ontzettend veel aanmeldingen dat de workshop in april op herhaling gaat. Ik kijk er naar uit, want de eerste avond was zeer inspirerend.

Mooie publiciteit
In Libelle nummer 11 staat een kort interview met mij over de levensverhalen die ik scrhijf. Ik ben erg benieuwd naar de reacties. Eerder deze maand was ik te horen op Omroep Amersfoort Radio. Heerlijk om zo over mijn werk te mogen vertellen.

Prachtige opdracht voor verpleeghuis
Voor een verpleeghuis in Zuid Holland mag ik acht portretten schrijven van bewoners en hun partners. Het gaat om bewoners die dementerend zijn. De relatieportretten gaan over de liefde, vanaf het prille begin tot nu. Wat is daarin veranderd, wat blijft altijd? De verhalen worden voor de deelnemers gebundeld tot een boek.

Februari 2011

 

Cursus 'Werken met je levensverhaal' voor Het Pluspunt Amersfoort
Het Pluspunt in Amersfoort biedt activiteiten en diensten voor 55-plussers. In maart en april ga ik voor hen de cursus 'Werken met je levensverhaal' verzorgen. Donderdagavond 24 maart is er een kennismakingsavond, de cursus start een week later.

Januari 2011

 

Onno van der Hart schrijft voorwoord boek
Hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering, Onno van der Hart, heeft aangegeven een voorwoord te willen schrijven voor het boek van Hanna Bofaert. Hij vindt het boek "buitengewoon leesbaar geschreven, aangrijpend en hoopgevend. Daarbij leest het als een thriller". Ik heb Hanna anderhalf jaar mogen coachen bij het schrijven van haar bijzondere boek. Hopelijk helpt dit voorwoord bij het vinden van een uitgever.

Reacties van tevreden klanten
In januari mocht ik twee mooie aanbevelingen ontvangen:

Betsie van Ravenhorst: "Karin heeft voor mijn moeder een prachtig document gemaakt over haar leven. Op haar tachtigste verjaardag kreeg ze een professioneel ingebonden en gedrukt boek met daarin haar leven beschreven. Daarbij foto's uit het verleden en nu. De kinderen hebben elk ook herinneringen opgeschreven aan hun jeugd en moeder. Bij elkaar een mooi cadeau en vooral een interessant project om samen met Karin te doen. Dat werd professioneel, betrokken en in uitstekend overleg met de hele familie Van Ravenhorst uitgevoerd. Het resultaat is dat mijn broers en zussen ontroerd waren door de nieuwe dingen die ze hebben gehoord van mijn moeder. En dat mijn moeder veel meer is gaan vertellen over haar leven."

Willy van Vuuren:
"Karin verstaat de KUNST om met een zeer persoonlijke benadering, met een buitengewoon scherp oor en grote oplettendheid de juiste toon te treffen in de omschrijving van wie JIJ bent en waar je voor staat."

Interview en fotoshoot voor Libelle
Op vrijdag 7 januari ben ik voor Libelle geïnterviewd over de levensverhalen die ik schrijf. Het artikel met foto verschijnt in week 11, aansluitend bij de Boekenweek, die dit jaar het thema Biografieën en levensportretten heeft. Mijn verhaal is onderdeel van een drieluik over vouwen die van levensverhalen hun werk hebben gemaakt.