Levensverhalen


Ervaar je je geheugen misschien als rommelzolder,
vertellen maakt er een schatkamer van.
Jacques Vroemen.

In de levensverhalen die ik schrijf, gaan het verhaal van iemands leven en de persoon die hij of zij is, hand in hand. Het zijn documenten die in beeld brengen wat belangrijk is (geweest) in iemands leven en hoe iemand is omgegaan met wat er op z'n pad kwam. Waar haalde iemand bijvoorbeeld de kracht vandaan om een moeilijke episode door te komen? Waar is iemand het meest trots op? Zo wordt de rode draad van iemands leven zichtbaar voor zichzelf en voor anderen.

Bij veel mensen leeft de behoefte om hun verhaal te vertellen, of om een episode uit hun leven op papier te zetten. Ik kan daarbij behulpzaam zijn door het op te schrijven of door je te coachen bij het schrijven van je eigen verhaal.

Het is ook mogelijk om iemand een levensverhaal cadeau te doen, bijvoorbeeld bij het bereiken van een gedenkwaardige leeftijd. Hierbij is het mogelijk om ook herinneringen aan deze persoon, foto's en ander beeldmateriaal in het boek te verwerken.


"Wat bijzonder dat ik dit nog mag meemaken. Je hebt al het moois van mijn leven bij elkaar gezet. Wat is dit prachtig. En het is precies zo geschreven zoals ik het bedoeld had. Niet alleen de precieze woorden, maar ook de precieze bedoeling."